Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Eπέκταση οικισμού στο Μοναστηράκι (προσοχή στα δασικά...)

Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό μας με τη παμπάλαια ιστορία του όπως όλοι γνωρίζουμε προστατεύεται ως "παραδοσιακός οικισμός". Ο νόμος έχει προβλέψει περιορισμούς ως προς τις χρήσεις, όρους δόμησης  των παραδοσιακών οικισμών.Ξεκίνησαν οι διαδικασίες επέκτασης των ορίων του σημερινού οικισμού με σκοπό την επέκταση του διατηρητέου παραθαλάσσιου χωριού μας.
Σίγουρα όλα αυτά είναι προς το συμφέρον των κατοίκων και της Δωρίδας.
Ευρίσκεται επάνω στον οδικό άξονα Ναυπάκτου - Ιτέας και όλοι έχουν κάποια στιγμή σταματήσει στο χωριό μας, για ένα καφέ, ένα ουζάκι, ένα γεύμα στα γραφικά ταβερνάκια στο λιμάνι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που το καλοκαίρι διαμένουν στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και στα λίγα οργανωμένα ξενοδοχειακά καταλύματα, όπως επίσης είναι πάρα πολλοί που εδώ και χρόνια κάνουν τα μπάνια τους στο φανταστικό Παραθάλασσο  , έχουν χορέψει στη Blue Lake.
Δυστυχώς πληροφορούμαστε ότι είναι σε εξέλιξη μυστηριώδεις και ύποπτες κινήσεις ένταξης στον οικισμό περιοχών "εκτός σχεδίου" και μάλιστα περιοχές που  έχουν χαρακτηρισθεί "δασικές" από τις αρμόδιες Υπηρεσίες (Δασαρχείο Ευπαλίου- Νομαρχία κλπ).
Αυτό είναι εξωπραγματικό, κανείς δε πρόκειται να το δεχτεί.Οι δασικές εκτάσεις, πρέπει να παραμείνουν δασικές διότι "προστατεύονται" από το Νόμο και είναι ο πνεύμονας της περιοχής μας.
Ενημερώνουμε τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Δωρίδος κ. Καπεντζώνη (που είναι και Πολιτικός Μηχανικός) ότι πρέπει να διατηρήσει τους χαρακτηρισμούς της περιοχής και να σεβαστεί το Δωρικό Περιβάλλον.
Ελπίζουμε να δοθεί η πρέπουσα προσοχή.
Ο Μαναστρακιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου